یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳

Sunday, December 22, 2024 GMT +3:30

پیج رنک چیست و چگونه می توان آن را افزایش داد؟

web-page-rank

این واقعیت که با همه گیر شدن و گسترش دنیای وب و پیچیدگی های آن موفقیت یک سایت یا وبلاگ نیز به همان مقدار پیچیده شده است امری است که نمی توان آن را انکار کرد، مجموعه اصول و قوانینی که SEO (مخفف Search Engine Optimization) یا علم بهینه سازی صفحات وب برای موتورهای جستجو نامیده می شود خواسته یا ناخواسته در جلب مخاطبان و بازدیدکننده و در نتیجه موفقیت بیشتر کسب و کارهای آنلاین سهم عمده ای دارد، سئو شامل فاکتورهای زیادی است که توضیح آنها از حوصله این بحث خارج است اما یکی از مهم ترین این فاکتورها پیج رنک (Page Rank) نام دارد که وبمسترها عموما آن را به پیج رنک گوگل (Google Page Rank) می شناسند، البته لااقل بر روی کاغذ این دو از هم متمایزند اما در عمل فرق چندانی ندارند چرا که در حال حاضر از شرکت گوگل می توان با عنوان غول جستجو در وب نام برد و بیشترین اهمیت را در ارجاع بازدیدکننده به صفحات وب دارد، از این رو در یادداشت پیش رو نگاهی خواهیم داشت به این موضوع و اهمیت آن در پیشرفت و موفقیت یک سایت یا وبلاگ و به این سوال که پیج رنک چیست و چگونه می توان آن را افزایش داد پاسخ خواهیم داد.

پیج رنک چیست؟


در بیانی ساده پیج رنک (Page Rank) مفهومی است که جایگاه صفحات وب را به لحاظ ارزشی که موتورهای جستجو برای آنها قائل هستند مشخص می کند، در این سیستم با الگوریتم های پیچیده میزان نفوذ و قدرت یک صفحه وب بر اساس معیارهایی که عمدتا بر میزان لینک های ورودی ارجاعی تکیه دارد محاسبه و امتیازی برای آن صفحه در نظر گرفته می شود، نحوه امتیازدهی و میزان امتیاز در موتورهای جستجوی مختلف متفاوت است، به طور مثال موتور جستجوی گوگل امتیاز را عددی بین 0 تا 10 نمایش می دهد، هر چند این سیستم ابتدا توسط گوگل پایه گذاری و به کار گرفته شد اما امروزه بیشتر موتورهای جستجوی معروف کم و بیش از آن پشتیبانی می کنند.

نحوه محاسبه پیج رنک چگونه است؟


الگوریتم های نحوه محاسبه پیج رنک در موتورهای جستجوی مختلف مخفی و متفاوت است اما در کل محاسبه پیج رنک بر اساس ارزش لینک های ورودی ارجاعی از سایت یا وبلاگ مبداء انجام می شود، به فرض اگر صد صفحه با پیج رنک 0 آدرس صفحه ما را لینک کنند شاید ارزش آن معادل دریافت یک لینک از یک صفحه با پیج رنک 2 باشد، لذا تعداد صفحاتی که لینک می دهند به تنهایی مهم نیست (در کل هر چه این مقدار بیشتر باشد در نهایت بهتر است)، معیار اصلی پیج رنک فعلی آنها است که باعث افزایش رتبه آدرس ما می شود، به یاد داشته باشیم صفحاتی که به تعداد زیاد لینک خروجی می دهند به همان نسبت ارزش لینک هایشان کاهش می یابد، به فرض اگر سایتی پیج رنک 6 داشته اما به تعداد زیادی صفحه دیگر لینک خروجی دهد ارزش ارجاع های آن برابر با سایت مشابه نیست که به طور مثال تنها به چند لینک بسنده کرده است (ارزش لینک های سایت اخیر خیلی بیشتر از سایت اولی است)، نکته دیگر اینکه ظاهرا الگوریتم های محاسبه پیج رنک به نحوی است که به فرض اگر سایتی از یکی از صفحات زیرمجوعه خود به صفحه ما لینک دهد، ارزش ارجاع بر اساس رنک همان صفحه زیرمجموعه محاسبه می شود نه رنک صفحه اصلی آن سایت، به فرض اگر رنک صفحه اصلی سایت فرضی test.com برابر 5 و رنک صفحه links آن برابر 2 باشد و این سایت در صفحه test.com/links به سایت ما ارجاع دهد، موتورهای جستجو رنک صفحه links را ملاک ارزش ارجاع می دانند نه رنک صفحه اصلی سایت مبداء را، اما این موضوع در خصوص سایت مقصد متفاوت است و تاثیر ارجاع علاوه بر صفحه ارجاع داده شده بر روی دامنه اصلی مبداء نیز موثر است، به فرض اگر ارجاع به صفحه mysite.com/news باشد تاثیر آن بر روی ارزش رنک هم شامل صفحه news می شود و هم شامل آدرس اصلی سایت ما یعنی mysite.com.

پیج رنک چقدر اهمیت دارد؟


اینکه پیج رنک چقدر اهمیت دارد موضوعی است که هنوز جای بحث و بررسی دارد، مدتها پیش که این سیستم توسط گوگل به کار گرفته شد اهمیت آن خیلی بیشتر از زمان حاضر بود به طوری که این عامل باعث به راه افتادن بازار سیاه بین صاحبان رنک بالا و مشتاقان کسب رنک بالاتر می شد، اما به مرور و در نبرد بین گوگل و این انحصارگرایان وب، الگوریتم های محاسبه پیج رنک به سوی هوشمندتر شدن پیش رفت و امروزه صرف دریافت لینک از یک سایت معتبر به خودی خود عامل تعیین کننده نیست و صرفا یکی از فاکتورهای موفقیت محسوب می شود، از طرفی صفحاتی که به طور غیر عادی افزایش لینک دریافتی دارند (که معمولا ناشی از خریداری شدن لینک ها یا استفاده از سیستم های لینک دهنده است) ممکن است از طرف گوگل شناسایی، تنبیه یا در نهایت از لیست جستجو حذف گردنند، لذا به نظر می رسد تلاش در جهت ایجاد محتوایی مناسب و در پیش گرفتن روش های جوانمردانه به جای روش های متقلبانه و بی ارزش، گزینه مناسب تری باشد.

چگونه از پیج رنک سایت یا وبلاگ خود مطلع شویم؟


بهترین توصیه ای که می شود در این خصوص کرد، استفاده از نوار ابزار (تولبار) گوگل است که به صورت پلاگین هایی بر روی مرورگرهای مختلف قابل نصب است، به طور مثال مرورگر فایرفاکس یا گوگل کروم امکانات خوبی در این خصوص در اختیارمان می گذارند که معمولا از قسمت اکستنش ها یا پلاگین ها قابل دریافت و نصب است، استفاده از ابزارهای وبلاگی نیز در صورتی که در بارگذاری صفحه خللی ایجاد نکنند و لینک های غیر استاندارد (پنهانی و تبلیغاتی) در خود نداشته باشند، می تواند انتخاب دوم باشد، لازم به یادآوری است سایت گوگل در سالیان اخیر بارها اقدام به غیرفعال سازی سرویس نمایش رنک صفحات مختلف به صورت عمومی نموده و با توجه به اطلاعیه این شرکت ممکن است این امکان در حال حاضر فعال نباشد، البته احتمالا این الگوریتم همچنان توسط گوگل به کار گرفته می شود و صرفا برای مقابله با بازار سیاه و سوء استفاده های احتمالی ترجیح بر این بوده که قابلیت نمایش عمومی را غیرفعال کند، لذا تلاش در جهت کسب لینک ورودی بیشتر و با ارزشتر همچنان یکی از فاکتورهای مثبت در سئو می باشد.

چگونه می توانیم پیج رنک سایت یا وبلاگمان را افزایش دهیم؟


هر چند پاسخ این سوال را به طور پراکنده در مطالب بالا گفته ایم، اما برای یادآوری باید بگوییم که افزایش پیج رنک در درجه اول به کسب اعتبار برای سایت یا وبلاگمان بستگی دارد که این موضوع خود برمی گردد به خدمات و محتوایی که در اختیار بازدیدکننده گان قرار می گیرد، علاوه بر این رعایت استانداردهای وب از جمله در کدنویسی، استفاده از کلمات کلیدی مناسب و متاتگ ها نیز فاکتوری تعیین کننده است، در مجموع می توان گفت سخت کوشی در تهیه محتوای مفید و تلاش در جهت افزایش دانش وب می تواند در نهایت باعث افزایش رنک صفحات سایت یا وبلاگمان به صورت تدریجی شود، نکته آخر اینکه در حال حاضر گوگل رنک صفحات را به صورت متناوب و معمولا در بازه های چند ماهه به روزرسانی می کند که ممکن است این مدت زمان در آینده دستخوش تغییراتی گردد.
دسته بندی: مهارتهای وب » بهینه سازی
related مطالب بیشتر:
حل مشکل محتوای تکراری (Duplicate Content) در سایت
مشکلات رایج در کدنویسی معتبر و رفع آنها
رتبه بندی الکسا (Alexa) چیست و چقدر اهمیت دارد؟!
چگونه سایت یا وبلاگ را برای موتورهای جستجو بهینه سازی کنیم؟
چرا برخی سایت ها و وبلاگ ها رتبه الکسای بهتری دارند؟
دیدگاه
more ۲۸ دیدگاه برای این مطلب ارسال شده است.
more دیدگاه جدید بر اساس تاریخ ارسال در انتهای دیدگاه های موجود نمایش داده می شود.
۱۷:۱۷ ۱۳۹۳/۰۹/۰۵
مطلب مفیدی بود
۲۲:۱۲ ۱۳۹۳/۱۰/۱۱
با سلام
ممنون از مطلب خوبتون
۱۴:۲۰ ۱۳۹۳/۱۱/۲۰
ممنون توضیحات کامل بود.
۱۲:۴۶ ۱۳۹۴/۱۰/۱۵
با سلام. من توسط سایت های لینک گیری ، درج آگهی و درج لینک در سایت های آگهی ، ثبت سایت در پیوندها و دایرکتوریهای مختلف ، گذاشتن نظر در سایت های مختلف و ... اقدام به انتشار لینک سایت خود کردم. اما پس از گذشت چند ماه ، هنوز وقتی با سایت های آنلاین سایت خودم را چک میکنم ، بک لینکی به آن اضافه نشده. چرا ؟!
همچنین در گوگل آنالیز به من نشان داده میشود که حدود 50 سایت به من بک لینک داده اند. اما آنها در الکسا و ... 14 سایت هستند. چطور میتوان لحظه ای از میزان بک لینک سایت مطلع بود؟
آیا کاری که من میکنم اشتباه است؟!
تشکر میکنم از پاسخ شما
توصیه کلی ما این است که زمان را صرف بهبود کیفی و کمی سایتتان کنید، البته تبادل لینک با سایت های مرتبط می تواند تاثیر مثبتی در رتبه ی شما داشته باشد منتها مواردی که عنوان کردین نمی توانند خیلی در بهبود رتبه یک سایت موثر باشند، به طور مثال درج لینک در یک نظر که اغلب به صورت nofollow است هیچ تاثیری روی رنک گوگل یا الکسا ندارد، اغلب دایرکتوری ها نیز پر است از لینک های مختلف که گوگل برای آنها ارزش چندانی لحاظ نمی کند و ترافیکی نیز به سایت شما ارجاع نمی دهند، جذب مخاطب در درجه اول نیاز به این دارد که محتوای مورد نظر آنها را ارائه کرده باشید، سپس به شیوه های حرفه ای تر، مانند آگهی در سایت های معتبر یا معرفی از طریق شبکه های مجازی، تبادل لینک با سایت های هم رده و ترجیحا مرتبط و سایر روش های مرسوم و توصیه شده در SEO به دنبال جذب بازدید بیشتر و افزایش رنک باشید، لذا فاکتور اصلی به خود سایت شما برمی گردد، اگر یک سایت کاربردی داشته باشید شاید هیچ نیازی به خیلی از موارد گفته شده نباشد، به طور مثال بدون اینکه خودتان کاری کنید، لینک های شما توسط کاربران در صفحات مختلف به عنوان پیشنهاد به دیگران منتشر خواهند شد!
نکته: شیوه شمارش لینک در گوگل و الکسا با هم متفاوت است، گوگل معمولا تعداد کل لینک های مربوط به دامنه شما را که در سایتی دیگر درج شده، نمایش می دهد، اما الکسا برای هر سایتی که به شما (هر تعداد) لینک داده باشد، صرفا یک لینک حساب می کند!، دقت کنید که سایت الکسا هدفش بیشتر شمارش بازدیدها است تا لینک ها، لذا آمار گوگل جزئی تر و کاملتر خواهد بود!
۱۷:۵۸ ۱۳۹۴/۱۱/۳۰
مطلب خوبی بود ممنون
۱۱:۰۸ ۱۳۹۴/۱۲/۰۷
با سلام
من سايت درست كردم خيلي روی ان كار كردم اما رنک نگرفته كلي بكلينك گرفتم اما بالا نرفته رنک ان میشه مشكل من بگين كجاست خيلي سرچ كردم اما هیجا نتونستم ايرادم پيدا كنم
مرسي
نکته اول اینکه افزایش رتبه سایت فرآیندی تدریجی و زمانبر است و نمی توان انتظار داشت در مدت کوتاه این اتفاق بیفتد، حداقل برای افزایش به رنک 1 تا 2 یک سال زمان مورد نیاز است، همچنین گرفتن بک لینک و ... اگر از نوع پولی و روش های مشابه باشد، خیلی توصیه نمی شود، در مجموع باید اصول کلی سئو را رعایت و سعی کنید با انتشار محتوای مفید و همچنین کسب اعتبار، برای سایتتان لینک فراهم کنید و امیدوار به افزایش رنک در آینده باشید!
۱۶:۲۸ ۱۳۹۵/۰۲/۰۳
مرسی جالب بود
۱۵:۳۴ ۱۳۹۵/۰۴/۳۰
خیلی عالی بود مطالبتون
۱۵:۵۰ ۱۳۹۵/۰۶/۲۱
سلام لطفا درباره ساخت سایت مپ داینامیک برای گوگل - و نه برای کاربران سایت - یه آموزش بزارید یا اگه به هر دلیلی نمیتونید بزارید، همینجا یه توضیحی دربارش بدید که اصلا چجوری باید بسازیمش؟ اگه با XML باید ساخته بشه، این XML اصلا چیه؟
هر چی سرچ میگنم پلاگین هاش میاد ولی میخوام دستی بسازمش - با این که خودمم وردپرس کار هستم. ممنون خیلی دوستون دارم ؛)
این آموزش قبلا در سایت منتشر شده، لطفا عبارت "آموزش ساخت نقشه XML با PHP" را در وب جستجو کنید!
سعید
۰۰:۰۱ ۱۳۹۵/۰۹/۰۲
درود
آیا بطور کلی بالابردن رنکینگ یک سایت فقط برای شو آف هست یا نه واقعا تاثیری در کارایی اون سایت هم داره.
مثلا : سایتی گمنام با انواع و اقسام ترفندها به رتبه بالایی از الکسا دست پیدا کنه و با این عنوان مدعی بشه که آمارش بالاست (در صورتی که کیفیت نداشته باشه). آیا این ادعا تاثیر یا بازخوردی برای اون سایت واقعا داره؟
تب جاگیری در رنکینگ چقدر اهمیت داره ؟
رتبه الکسا تنها یک فاکتور است، در واقع همه چیز بستگی به شما دارد! در صورتی که شما یک کاربر حرفه ای باشید قبل از قبول ادعای یک سایت و همکاری با آن باید ببینید آیا سایت مورد نظر از نظر محتوایی یا نوع خدماتی که ارائه می کند می تواند چنین جایگاهی داشته باشد؟ یا اصلا سایت مورد نظر اصول و اخلاق حرفه ای را رعایت می کند یا خیر؟، معمولا یک فرد با تجربه به راحتی و پس از بررسی فعالیت سایت و نام نشان آن در وب می تواند این موضوع را تشخیص دهد، به طور مثال سایتی که هیچ محتوای خاصی ندارد یا کاربران خاصی در آن فعالیت ندارند مورد مشکوکی برای داشتن رتبه الکسای بالا است، البته برخی سایت ها هستند که کاربر محور نیستند یا امکان نظردهی در آن وجود ندارد، اما ابزار یا برنامه خاصی را ارائه می کنند که به فرض خدماتی منحصر بفرد است، در کل سایت های حرفه ای به ندرت به دنبال کسب رتبه کاذب هستند چون این رتبه در دراز مدت پایدار نیست و با توجه به اینکه افراد حرفه ای قادر به تشخیص رتبه واقعی یک سایت یا ارزش واقعی یک سایت از لحاظ تبلیغ و... هستند، دست به اینگونه اقدامات نمی زنند، بهترین شیوه و درست ترین شیوه تمرکز روی محتوا و کیفیت خدمات سایت است!
۱۱:۵۲ ۱۳۹۵/۰۹/۰۷
من نمیدونم به پیج رنک برسیم، به رتبه الکسا برسیم، به کد نویسی برسیم. خدایی سایت داری خیلی سخته.
از مطلبتان واقعا ممنون
در صورتی که سایتی استاندارد و فعال داشته باشید، به همه مواردی که ذکر کردید خواهید رسید، در واقع فاکتور اصلی همان کیفیت سایت شما است!
علی
۱۸:۰۵ ۱۳۹۶/۰۶/۰۴
متن عالی و جامع بود
۲۳:۴۴ ۱۳۹۶/۱۲/۲۷
ببخشید
الکسا هم هیچ ربطی به پیج رنک داره؟
به طور مستقیم خیر، چون الکسا مربوط به سنجش تعداد بازدیدها است اما پیج رنک مربوط به ارزش یک صفحه وب به لحاظ لینک هایی است که به آن ارجاع داده اند، به طور معمول سایت هایی که رتبه الکسای بهتری دارند معمولا شانس بیشتری برای کسب پیج رنک بالاتر دارند.
more لطفا پیش از ارسال دیدگاه نکات زیر را مد نظر داشته باشید:
- به سوالات کلی، زمانبر، مبهم و مشکلاتی که تلاشی برای رفع آنها نکرده باشید پاسخ مختصر داده شده یا به بخش برنامه نویسی اختصاصی ارجاع داده می شوند.
- کدها و اسکریپت های طولانی را ترجیحا در یک صفحه وب آنلاین یا به صورت حساب موقت و آزمایشی قرار دهید تا امکان بررسی دقیق مشکل و خطایابی میسر باشد.
- تمام دیدگاه های ارسالی خوانده شده و برای هر کاربر مدت زمان لازم جهت پاسخگویی در نظر گرفته می شود، لطفا از طرح سوالات متعدد در بازه زمانی کوتاه خودداری کنید.



 refresh
10 × 10
6 × 4
20 × 20
=
آخرین دیدگاه ها
more برای دسترسی سریع به یادداشت مربوطه می توانید از لینک مطلب در کادر زیر استفاده کنید.
رضا
ممنونم از شما بابت وقتی که گذاشتید و پاسخ دادین. بی صبرانه منتظر برنامه شما هستیم. راستی یه سوال خدمت شما داشتم. بهترین راه...
۱۴۰۳/۰۹/۲۷

رضا
اصلاح می کنم دیکودر ایرانی یون ۱۲ هم گویا پیدا شده امان از دست ...
۱۴۰۳/۰۹/۲۱

رضا
سلام ممنون برای پاسخ خوبتون. فرمودین <نکته 1: با مبهم سازی، سورس ها همچنان قابل کپی هستند منتها برای انسان گیج کننده، نامفهوم و...
۱۴۰۳/۰۹/۲۱

رضا
سلام من چند ماهی هست که کلی روی یه پروژه سیستم مدیریت محتوا با زبان php کار کردم و پروژه کامل شده. قصد...
۱۴۰۳/۰۹/۲۰

ناشناس
سلام خسته نباشید وقتتون بخیر چطور می تونم با استفاده از حلقه وایل بزرگ ترین و کوچک ترین عدد را از بین چند عدد پیدا...
۱۴۰۳/۰۹/۱۸

علایی
با سلام و درود بی پایان و خوشحالم که با این سایت آشنا شدم بنده وردپرس کار هستم اگه لطف بکنید و نحوه شمسی سازی...
۱۴۰۳/۰۹/۱۲

روزمرگی های یک مهندس عمران
در جستجوی یک مطلب در مورد مهندسی عمران داشتم میگشتم که رسیدم به این سایت وبگو که یک سایت تخصصی آموزش برنامه نویسی وب و...
۱۴۰۳/۰۹/۱۱

روزمرگی های یک مهندس عمران
من یک وبلاگ در بلاگ اسپات دارم و میخوام موتور جستجوی گوگل در وبلاگ استفاده کنم، پرسشم اینه که آیا خود بلاگر این ابزار را...
۱۴۰۳/۰۹/۰۹

سیدعباسی
با تشکر از شما استاد بزرگوار تست کردم واسه اعداد بزرگتر بالا و پایین می کنه و صحیح نیست مثلا از یک تا ۹...
۱۴۰۳/۰۹/۰۴

هیوا
سلام ببخشید من کد زنی رو بصورت آموزش شروع کردم اما اینکه چطور صفحه رو رفرش کنم که همزمان ببینم کدهایی که میزنم تاچه حد...
۱۴۰۳/۰۹/۰۳

سیدعباسی
با تشکر از شما استاد خیلی خوب بود کارم درست شد خدا خیرتون بده فقط یه سوال دیگه هم دارم چطوری string قبلی رو...
۱۴۰۳/۰۹/۰۳

سیدعباسی
با سلام و خسته نباشید با تشکر از راهنمایی های شما کارم درست شد سپاسگزارم یه مشکل دارم من داده های به این شکل...
۱۴۰۳/۰۸/۳۰

ایمان
سلام و عرض ادب شکل و شمایل سایتم در موبایل و فایر فاکس درست است در کروم به هم ریخته امکان داره کمکم کنید
۱۴۰۳/۰۸/۲۹

سیدعباسی
با تشکر از شما استاد من مشکل خودم رو بصورت زیر حل کردم تغییر بدید چون وقتی کدهارو می نویسیم مشخص نیست...
۱۴۰۳/۰۸/۱۹

سیدعباسی
با سلام و تشکر از شما دست شما درد نکنه مشکل این کد چیه؟ کار نمی کنه
۱۴۰۳/۰۸/۱۶

سیدعباسی
با سلام و خسته نباشید واسه حذف کپی رایت نمی خوام واسه لینک های خودم میخوام که تابعش رو داشته باشم بصورت عادی لینکها...
۱۴۰۳/۰۸/۱۴

سیدعباسی
با تشکر از شما درست شد ببخشید یه سوال دیگه هم دارم چطور می تونم لینک یک مطلب رو پیدا کنم بعد بگم اگه...
۱۴۰۳/۰۸/۱۳

سیدعباسی
ببخشید کد قبلی اشتباه بود دقت نکرده بودم شرمنده کد اصلاح شده اینه می خوام در انتها همه ی برچسب هارو داشته باشم با...
۱۴۰۳/۰۸/۱۰

سیدعباسی
با سلام خسته نباشی من از این تابع برای استخراج برچسب های سایتم استفاده می کنم تنها مشکلی که این تابع داره اینکه...
۱۴۰۳/۰۸/۰۹

سیدعباسی
با تشکر از شما مشکلم حل شد خیلی ممنون از شما یه سوال دیگه هم دارم البته ببخشید من یه textarea دارم...
۱۴۰۳/۰۸/۰۶

سیدعباسی
با سلام ببخشید هی مزاحمتون میشم من یه پلاگین دارم برای خروجی گرفتن از sitemap لینکهایی که برام خروجی می گیره از بالا به...
۱۴۰۳/۰۸/۰۵

سیدعباسی
با تشکر از شما دوست عزیز خیلی خوب بود یه سوال دیگه هم دارم البته ببخشید وقتی از سایت مپ خروجی میگیریم؟ که لینکها رو...
۱۴۰۳/۰۸/۰۴
  در انتظار بررسی: ۰
 پاسخگویی به سوالات ممکن است تا ۲۴ ساعت زمان ببرد.