دسته بندی
دسترسی سریع
آنچه برای شروع طراحی قالب یک وبلاگ باید بدانیم
قالب وبلاگ چیست؟
آیا هر سرویس وبلاگی، اصول طراحی قالب مخصوص به خود دارد؟
تگ های اختصاصی قالب ها را کجا پیدا کنیم؟
آیا یادگیری HTML و CSS برای طراحی قالب ضروری است؟
از چه برنامه ای برای کدنویسی و طراحی قالب وب استفاده کنیم؟
برای یک طراح وب شدن چقدر زمان مورد نیاز است؟
از چه منبعی برای یادگیری دانش طراحی وب استفاده کنیم؟
قالب وبلاگ چیست؟
آیا هر سرویس وبلاگی، اصول طراحی قالب مخصوص به خود دارد؟
تگ های اختصاصی قالب ها را کجا پیدا کنیم؟
آیا یادگیری HTML و CSS برای طراحی قالب ضروری است؟
از چه برنامه ای برای کدنویسی و طراحی قالب وب استفاده کنیم؟
برای یک طراح وب شدن چقدر زمان مورد نیاز است؟
از چه منبعی برای یادگیری دانش طراحی وب استفاده کنیم؟
آنچه برای شروع طراحی قالب یک وبلاگ باید بدانیم

تجربه نشان داده اغلب وبلاگ نویسان حرفه ای پس از سپری شدن مدت زمانی از فعالیتشان در این حوزه، به فکر ایجاد تغییرات سفارشی در قالب وبلاگشان یا حتی طراحی قالب اختصاصی می افتند، در این بین برخی ترجیح می دهند کار طراحی را به دیگران واگذار و برخی نیز دست به کار شده و مشقت راه یادگیری را به جان می خرند تا پس از فراگیری آموزش های مربوط به CSS ، HTML و... خودشان قالب طراحی کنند، در هر صورت چه یک وبلاگ نویس علاقمند باشیم و چه یک فرد حرفه ای، در آموزش پیش رو هدف این است تا نکات کلیدی که برای شروع طراحی قالب یک وبلاگ مورد نیاز است را به صورت خلاصه و تیتروار شرح دهیم، به این امید که مطالعه این مطلب برای طیف های مختلف وبلاگ نویسان و همچنین طراحان وب مفید واقع شود.
قالب وبلاگ چیست؟
بد نیست قبل از پرداختن به نکات فنی کار طراحی، تعریف ساده ای از قالب وبلاگ داشته باشیم، در این رابطه می توان گفت قالب یک وبلاگ در واقع پوسته ای است که برای نمایش محتوا و امکانات آن وبلاگ استفاده می شود، همان طور که در دنیای واقعی لوازم یک مغازه نیاز به قرارگیری در قفسه ها و ویترینی خاص دارند، در دنیای صفر و یک نیز در حوزه وبلاگ نویسی، مطالب و امکانات باید در ویترین خاصی جای گیرند که این ویترین با کمک ابزارهایی مانند کدهای HTML، استایل CSS و عناصر گرافیکی (مانند تصاویر و...) ساخته می شود که در مجموع به آن قالب می گوییم.
آیا هر سرویس وبلاگی، اصول طراحی قالب مخصوص به خود دارد؟
در پاسخ به این سوال می توان گفت که قسمت عمده کار طراحی قالب بین سرویس های وبلاگی مختلف مشترک است که همان بخش کدنویسی HTML و استایل CSS در کنار استفاده از گرافیک وب است، اما آنچه که باعث به اصطلاح سازگار و متمایز شدن قالب ها از هم (به فرض قالب میهن بلاگ، بلاگ اسکای، پرشین بلاگ و...) می شود در واقع استفاده از تگ های اختصاصی این سرویس ها در کنار کدنویسی HTML کار است، منظور از تگ اختصاصی عبارات کلیدی و منحصربفردی هستند (معمولا محصور شده با علامت <>، [] و...) که هر سرویس وبلاگی برای ترجمه امکانات خاص خود به خروجی HTML از آنها استفاده می کند، این کدها عموما سلیقه ای هستند و از این رو بین سرویس های مختلف رویه یکسانی وجود ندارد، مثال ساده زیر تگ اختصاصی مربوط به نمایش عنوان نویسنده مطلب را بین چند سرویس وبلاگی مختلف نمایش می دهد:
نویسنده مطلب در پرشین بلاگ:
<-PostAuthor->
نویسنده مطلب در بلاگ اسکای: <BlogSky:Post AuthorName />
نویسنده مطلب در میهن بلاگ:[cb:post_author_name]
اگر این تگ ها را در یک قالب مخصوص آن سرویس استفاده کنید، در خروجی به جای تگ، نام نویسنده مطلب نمایش داده می شود!تگ های اختصاصی قالب ها را کجا پیدا کنیم؟
در پاسخ باید گفت که اغلب سرویس های وبلاگی، در بخش ویرایش کد قالب یا راهنمای ویرایش قالب، به لیست تگ های اختصاصی سرویس خود اشاره کرده اند، کافی است کمی در محیط آن سرویس یا در وب جستجو کنید، همچنین می توانید از نمونه سورس کد قالب های پیش فرض آن سرویس استفاده و با کارکرد هر تگ اختصاصی و نحوه استفاده از آنها بیشتر آشنا شوید.
آیا یادگیری HTML و CSS برای طراحی قالب ضروری است؟
شاید اغلب کسانی که مشتاق وبلاگ و وبلاگ نویسی هستند از شنیدن عبارت کدهای HTML و CSS، پیچیدگی و سختی کار را برداشت و گاها از طی ادامه مسیر منصرف شوند، هرچند این موضوع تا حدودی نیز درست است اما آنطور نیست که نتوانیم از عهده اش بربیاییم! باید توجه کنیم که طراحی قالب وبلاگ بدون آشنایی با کدهای HTML و استایل CSS عملا متصور نیست (حتی اگر از برنامه های آماده استفاده کنیم)، یادگیری این مهارت ها نیز آنطور که از دور سخت به نظر می رسد، پیچیده و مبهم نیست، آموزش های زیادی در وب و حتی به صورت کتاب وجود دارند که به راحتی شما را با دنیای تگ ها و استایل نویسی آشنا می کنند، طوری که پس از مدتی، کدنویسی وب جزء سرگرمی هایتان خواهد شد!
از چه برنامه ای برای کدنویسی و طراحی قالب وب استفاده کنیم؟
اصولا نوشتن کدهای HTML و CSS با هر ابزاری که قابلیت تایپ در آن باشد (مانند Notepad ساده) امکانپذیر است، اما در دنیای حرفه ای بهتر است از یک نرم افزار تخصصی کمک بگیرید تا هم سرعت کار افزایش، دقت کدنویسی مضاعف و هم لذت کارتان را حس کنید، در این خصوص می توان از بین نرم افزارهای تجاری (که به لطف هکرهای مثبت! به صورت رایگان در اختیار ما قرار می گیرند)، Adobe Dreamweaver را نام برد و از بین نرم افزارهای متن باز می توان به Eclipses و NetBeans IDE اشاره کرد، در کنار این برنامه ها بهتر است جایی نیز برای برنامه به ظاهر ساده اما واقعا کارآمد ++Notepad قائل شویم که در شرایط های مختلف می تواند دستیار خوبی برایمان باشد!
برای یک طراح وب شدن چقدر زمان مورد نیاز است؟
این سوالی است که اغلب علاقمندان به فراگیری این مهارت مطرح می کنند، واقعیت این است که هیچ پاسخ روشنی برای آن وجود ندارد! اگر استعداد، علاقه و پشتکار لازم را داشته باشید خیلی زود این مسیر را طی خواهید کرد اما اگر سطحی به موضوع نگاه کنید و وقت کافی صرف نکنید، مطمئنا فرآیند تبدیل شدن به یک فرد حرفه ای به همان نسبت طولانی تر خواهد شد، اگر بخواهیم با عدد و ارقام صحبت کنیم شاید برای فردی که هیچ زمینه قبلی در این رابطه نداشته، مدت 2 سال تا سطح قابل قبول، زمان مناسبی باشد!
از چه منبعی برای یادگیری دانش طراحی وب استفاده کنیم؟
پاسخ این سوال کمی به سلیقه شما بستگی دارد، برخی با یادگیری از طریق کتاب میانه خوبی دارند، برخی به صورت ویدئو و عده ای نیز وب را ترجیح می دهند، به هر حال امروزه در زمینه یادگیری CSS، HTML و در کل طراحی وب، سایت های زیادی (چه به زبان فارسی و چه انگلیسی) مشغول فعالیت هستند که در بهترین حالت می توانید ترکیبی از چند سایت را هم زمان داشته باشید، همچنین کتاب های تالیفی یا ترجمه شده خوبی در این زمینه وجود دارد که برای اطلاعات بیشتر کافی است سری به کتاب فروشی ها بزنید!
در پایان این مطلب باید یادآور شویم که فراگیری طراحی یا برنامه نویسی وب باید به صورت تدریجی و پلکانی صورت گیرد، بدین معنی که هیچ گاه بدون مطالعه و تمرین کافی در مباحث مقدماتی، به مباحث پیشرفته تر رجوع نکنید، در غیر این صورت ممکن است موجبات دلسردی شما فراهم شده و از ادامه مسیر منصرف گردید، اگر با حوصله پیش بروید بعد از مدتی آنقدر مسلط خواهید شد که هر نوع طرحی را به راحتی کدنویسی کنید!
دسته بندی: مهارتهای وب » وبلاگ نویسی
« بعدی

پلیر قدرتمند، ساده و زیبا برای پخش آهنگ در وب
نحوه قرار دادن فاوآیکن (Favicon) در نوار آدرس سایت و وبلاگ
محافظت از مطالب وبلاگ در مقابل کپی غیر مجاز!
نحوه قرار دادن کلیپ فلش در سایت و وبلاگ
اشتباهات رایج در وبلاگ نویسی غیر حرفه ای!
دیدگاه


پــــرتو
۲۱:۱۷ ۱۴۰۱/۱۱/۰۳
سلام خسته نباشید شرمنده دوباره مزاحم میشم نه انگار متوجه سوالم نشدین ، عه جناب منظورم این هستش که یه کدی دارم و میخاستم ویرایشش کنم که میخاستم این مورد کد در قالبم باشه منظورم همون که قبلا توضیح دادم بهتون و اینکه قبلا گفته بودین که این مورد توی سایت هست و ادرس پست رو گذاشته بودین ممنون میشم ادرس پست رو دوباره بزارین لطفا ممنونم
مطلبی در خصوص "نحوه ساخت باکس گوشه گرد" با پس زمینه و مطلبی هم در خصوص "انتقال قالب وبلاگ از فتوشاپ" مرتبط با هدف شما در سایت وجود دارد که ما لینک مطلب اول را قبلا برایتان ارسال کرده بودیم و می توانید با جستجوی عبارت "باکس گوشه گرد" در قسمت جستجوی سایت به این مطلب دسترسی پیدا کنید، همچنین با جستجوی عبارت "انتقال قالب از فتوشاپ" به مطلب مرتبط دیگری در سایت دسترسی پیدا می کنید که اگر کامل مطالعه شود برای ایجاد تغییرات سفارشی در قالب مفید خواهد بود.
پــرتو
۲۱:۲۲ ۱۴۰۱/۱۱/۱۶
سلام جناب خسته نباشید ببخشید توی بلاگفا کلا نمیشه چیزی ثبت کرد یا فقط برای من اینجوریه؟
طبق بررسی ما در حال حاضر مشکلی برای ثبت مطلب در بلاگفا وجود ندارد، ممکن است مشکل موقتی و از سرور بلاگفا باشد یا در صورت استفاده از برنامه های تغییر آی پی به صورت عادی به اینترنت متصل شوید و برعکس این حالت.
پــرتو
۲۰:۲۶ ۱۴۰۱/۱۲/۱۲
سلام خسته نباشید در مورد ابزار inspector یکم بیشتر توضیح می دین که چطوریه مثلا اگر بخوایم جای منوها رو از طریق این ابزار پیدا کنیم باید چیکار کرد؟
از منو منظورم منوی سمت راست و عنوان پست های وبلاگ
ممنون میشم راهنمایی کنید مرسی
از منو منظورم منوی سمت راست و عنوان پست های وبلاگ
ممنون میشم راهنمایی کنید مرسی
کار با ابزار Inspector خیلی سخت نیست، در کنار (سمت چپ) آیکن این ابزار معمولا یک آیکن به شکل نشانه گر ماوس می بینیم که با انتخاب آن اگر در عناصر صفحه پیمایش کنیم می توانیم کدهای همان قسمت را در بخش Inspector ببینیم، همچنین اگر ماوس را روی هر قسمت از کدهای نمایش داده شده ببریم هم بلاک مربوط به آن در صفحه به حالت انتخاب شده نمایش داده می شود.
پــرتو
۱۸:۰۶ ۱۴۰۲/۰۱/۱۷
سلام جناب خسته نباشید شرمنده مزاحم میشم عه جناب ببخشید یک نفر بجای من تو وبلاگ ها کامنت می گذاره برای دیگران اگر بخام جلوشو بگیرم باید چیکار کنم؟ می تونم با استفاده از اون کدی که بهم دادین ای پیش رو بلاک کنم که دیگه نتونه کامنت بگذاره برا دیگران؟ آیا این راه میشه؟ ممنون میشم در این مورد کمی راهنمایی بفرمایید مرسی
در صورتی می توانید دسترسی کاربری را با کد مسدود کنید که وارد صفحه وبلاگ شما شده باشد البته این روش هم صد در صد نیست و با تغییر IP بی اثر می شود، در توضیحات گفتید در "وبلاگ ها" که در این صورت روش IP کاربردی نیست و هر کسی می تواند با نام غیرواقعی در وبلاگ های مختلف یادداشت ثبت کند، به نظر باید از روش های دیگر مثل اطلاع رسانی به مدیر وبلاگ ها یا درج پیام در وبلاگ خودتان یا ارسال نظر در ادامه نظرات جعلی اقدام کنید.
پــرتو
۰۹:۵۶ ۱۴۰۲/۰۱/۲۱
سلام شرمنده بازم مزاحم میشم من هعی سوال برام پیش میاد ممنون که با صبر و حوصله بهم پاسخ میدین عه جناب ببخشید کار با Inspector زیاد بلد نیستم و نمی دونم چطوریه منظورم اینکه چطوری دقیقا کدوم قسمت برم که منوها زود پیدا کنم میشه راهنمایی ییشتر بفرمایید ممنون میشم
کار با Inspector مرورگرها خیلی سخت نیست، با انتخاب ابزاری که آیکن آن معمولا به شکل ماوس است اگر نشانه گر را روی هر قسمت از صفحه ببرید کدهای همان قسمت نمایش داده می شود، امتحان کنید اگر مشکلی بود می توانید برای بررسی آنلاین وبلاگ از راه دور (با برنامه هایی مانند TeamViewer) از طریق فرم تماس هماهنگی کنید.
پـــرتو
۲۳:۰۷ ۱۴۰۲/۰۱/۲۴
سلام ببخشید مزاحم میشم من ویندوزم رو تازه کردم ولی موقع نصب فتوشاپ موقعی که فتوشاپ نصب میشه خطای dll میاد که من دقیقا نمی دونم این خطا چیه و باید برای رفعش چیکار کرد؟ بعد یکی از فتوشاپایی که دانلود کردم نصب میشه ولی هعی ارور حافظه رم پره میده و توی نتم سرچ کردم در موردش همون کارها رو انجام دادم ولی درست نشد بازم نمی دونم چرا ممنون میشم بگین بعد یه چیز دیگه اینکه من ویدوز رو ریست فکتوری کردم ولی موقعی که نرم افزاری رو می خام روش نصب کنم این نوار سبز رنگ هست که موقع کپی پست کردن فایل ها هست میره جلو؟ این نوار ابزار سبزرنگ میره عقب واقعا نمیدونم چرا ممنون میشم بگین که چیکار کنم مرسی
معمولا رفع مشکلات سیستم عامل نیازمند دسترسی فیزیکی به دستگاه و تست و بررسی سخت افزاری و نرم افزاری است، به عنوان راهنمایی کلی بعد از نصب ویندوز باید برنامه های درایور مربوط به سخت افزارها را هم کامل نصب کنید و همچنین با توجه به 64 یا 32 بیتی بودن دستگاه برنامه متناسب با آن را دانلود کنید، متن خطای DLL را درج نکرده اید و نظر خاصی نمی توان در این مورد ارائه کرد، در مورد خطای حافظه هم میزان رم موجود را با میزان رم مورد نیاز و توصیه شده برنامه مقایسه کنید.
پرتو
۱۵:۳۴ ۱۴۰۲/۰۳/۱۵
سلام جناب خسته نباشید شرمنده مزاحم میشم برای ساخت عضویت در سایت وبگذر باید چه ایمیلی داشته باشیم که ساخته بشه؟ منظورم جیمیله یا یاهو میشه بگین چه نوع ایمیلی داشته باشیم؟ ممنون میشم
سلام
تا آنجا که اطلاع داریم نوع ایمیل برای ایجاد حساب در این سرویس مهم نیست، البته مدتی بود که کاربران گزارش وجود مشکل در ثبت نام در سرویس وبگذر را عنوان می کردند.
تا آنجا که اطلاع داریم نوع ایمیل برای ایجاد حساب در این سرویس مهم نیست، البته مدتی بود که کاربران گزارش وجود مشکل در ثبت نام در سرویس وبگذر را عنوان می کردند.
پـــرتو
۱۵:۴۰ ۱۴۰۲/۰۳/۱۶
سلام اوکی ولی چرا من هر چی ایمیلمو میزنم ارور میده؟ بله درسته چون من چندوقته هر چی ایمیلمو میزنم ارور میده گفتم شاید باید
یاهو باشه ایمیلمون اوکی ممنونم
یاهو باشه ایمیلمون اوکی ممنونم
متاسفانه این سرویس علی رغم سابقه زیاد اطلاع رسانی مناسبی ندارد، احتمالا امکان ثبت نام جدید بسته شده.
پـــرتو
۱۰:۵۹ ۱۴۰۲/۰۳/۱۹
سلام جناب خسته نباشید شرمنده دوباره مزاحم میشم عه جناب شما می تونید برام یه کد آمارگیر تو همین سایت وبگذر درست کنید لطفا؟ ایمیلم که همین باشه لطفا و اگر می سازید هر موقع گفتید باشه من آدرس وبلاگو براتون می نویسم ممنونم
در سایت وبگذر حساب کاربری نداریم متاسفانه، اما می توانید از سایت
1abzar.com
استفاده کنید که خدمات خوبی در زمینه وبلاگ نویسی و ابزارهای وبلاگ ارائه می کند.آخرین دیدگاه ها

حسین
با سلام ببخشید این کدها تو وردپرس هم میشه استفاده کرد؟۱۴۰۲/۰۳/۱۹
پـــرتو
سلام خسته نباشید ببخشید این کد رو میشه برای وبلاگ بلاگفا استفاده کرد یا نه؟ اگر نمیشه میشه یه کد مثل این برای بلاگفا بدین؟...۱۴۰۲/۰۳/۱۹
پـــرتو
سلام جناب خسته نباشید شرمنده دوباره مزاحم میشم عه جناب شما می تونید برام یه کد آمارگیر تو همین سایت وبگذر درست کنید لطفا؟ ایمیلم...۱۴۰۲/۰۳/۱۹
پـــرتو
سلام اوکی ولی چرا من هر چی ایمیلمو میزنم ارور میده؟ بله درسته چون من چندوقته هر چی ایمیلمو میزنم ارور میده گفتم شاید باید...۱۴۰۲/۰۳/۱۶
پرتو
سلام جناب خسته نباشید شرمنده مزاحم میشم برای ساخت عضویت در سایت وبگذر باید چه ایمیلی داشته باشیم که ساخته بشه؟ منظورم جیمیله یا یاهو...۱۴۰۲/۰۳/۱۵
سینا
با سلام و خسته نباشید من یه متنی رو از یه سایت با file_get_contents می گیرم و توی سایت منتشر می کنم راهی...۱۴۰۲/۰۳/۰۷
مرتضی حسین پور
سلام مثلا من میخوام عبارت زندگی در کوهستان را تگ بزنم چگونه باید این کار را بکنم۱۴۰۲/۰۳/۰۴
ابوالفضل
سلام استاد بازم من اومدم با طرح یه سوال جدید من میخوام در یک جدول در دیتابیس یک مقدار که به 1 تغییر کرد...۱۴۰۲/۰۲/۳۰
احمد
سلام، در کدوم قسمت باید کد رو قرار بدیم؟ در قسمت سفارشی سازی css قرار میدم، ارور میده و قبول نمیکنه.۱۴۰۲/۰۲/۳۰
محمد
سلام من چطور prompt که از کاربر بگیرم به boolean تبدیل کنم۱۴۰۲/۰۲/۲۵
مزرجی
سلام وقت بخیر چجوری میشه فهمید خروجی هر لینک چیه؟ مثلا از کجا بفهمیم خروجی یک لینک، متن هست یا فیلم هست یا عکس...۱۴۰۲/۰۲/۲۱
علی
با سلام و عرض ادب می خواستم کار با پایگاه داده در جاوا رو یاد بگیرم (ورود اطلاعات در دیتابیس و آپدیت و حذف...۱۴۰۲/۰۱/۲۷
علی
با سلام و درود اگر همین کد رو مستقیم در یک فایل جاوا وارد کنیم چرا اجرا نمیشه؟ و اگر بخواهیم اجرا بشه...۱۴۰۲/۰۱/۲۵
پـــرتو
سلام ببخشید مزاحم میشم من ویندوزم رو تازه کردم ولی موقع نصب فتوشاپ موقعی که فتوشاپ نصب میشه خطای dll میاد که من دقیقا نمی...۱۴۰۲/۰۱/۲۴
در انتظار بررسی: ۰
پاسخگویی به سوالات ممکن است تا ۲۴ ساعت زمان ببرد.
پاسخگویی به سوالات ممکن است تا ۲۴ ساعت زمان ببرد.
- به سوالات کلی، زمانبر، مبهم و مشکلاتی که تلاشی برای رفع آنها نکرده باشید پاسخ مختصر داده شده یا به بخش برنامه نویسی اختصاصی ارجاع داده می شوند.
- کدها و اسکریپت های طولانی را ترجیحا در یک صفحه وب آنلاین یا به صورت حساب موقت و آزمایشی قرار دهید تا امکان بررسی دقیق مشکل و خطایابی میسر باشد.
- تمام دیدگاه های ارسالی خوانده شده و برای هر کاربر مدت زمان لازم جهت پاسخگویی در نظر گرفته می شود، لطفا از طرح سوالات متعدد در بازه زمانی کوتاه خودداری کنید.